Warning: include(/home/harrypotter/coduri/header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica87.php on line 6

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/header.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica87.php on line 6

Dovedeste-ti inteligenta si castiga puncte


Vrei sa castigi puncte pentru casa ta? Iata un alt mod de a o face: problema pergamentelor misterioase

In timp ce hoinareau fara permisiune in Padurea Interzisa, Harry si Ron au descoperit intr-o zi un manuscris vechi ascuns intr-o scorbura.

Era scris cu niste litere vechi, de neinteles pentru ei, si intre foile lui au gasit 4 bucati lucioase de pergament, perfect intinse, puse una peste alta.

Primul pergament, cel mai mare dintre ele, avea o forma perfecta de cerc.

Al doilea, deasupra primului, avea forma de patrat, iar cele 4 colturi atingeau marginea primului pergament.

Al treilea pergament era identic cu al doilea si era pus deasupra lui.

Ultimul pergament, care era si cel mai mic, avea tot forma de cerc, ca si primul, dar atingea tangential in 4 locuri marginile celui de al treilea pergament.

Harry a luat pergamentele in forma de patrat iar Ron le-a luat pe cele de cerc.

Pe drum insa, cei doi studiind mai bine cele 4 pergamente precum si pe cel cu scrierea ciudata, si-au dat seama ca ascund o informatie.

Pergamentul cu scrierea avea o fraza din care ei au inteles ca pentru a ajunge intr-un loc doar 2 pergamente de acelasi fel le dau informatia care trebuie: si anume acelea a caror suprafata adunata este mai mare decat a celorlalte doua.

1. Scrieti care figuri geometrice le pot da informatiile de care au nevoie.
2. Scrieti cum ati ajuns la aceasta concluzie.
3. Scrieti o figura geometrica ce poate contine cele doua figuri geometrice.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica87.php:59 Stack trace: #0 {main} thrown in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica87.php on line 59