Warning: include(/home/harrypotter/coduri/header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica7.php on line 6

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/header.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica7.php on line 6

Dovedeste-ti inteligenta si castiga puncte


Vrei sa castigi 10 puncte pentru casa ta? Iata un alt mod de a o face: rezolva problema scrisorii lui Hagrid


Dupa cum stiti, Hagrid a fost trimis sa ii contacteze pe Uriasii din lume, pentru a-i atrage de partea buna. A plecat, a strabatut mari si tari, si o vreme nu s-a stiut nimic de el. Dupa un tmp, insa, Harry a primit urmatoarea scrisoare de la el:

"Draga 'arry.
Dupa cum banuiesti, eu sunt bine, multam.
Am plecat, nu spun unde, trimis de prof. Dumbledore, mare om. Am mers mult, am strabatut mari, am trecut oceane, nu spun care.
Acum sunt intr-o tara, in care nu inteleg nimic din ce spun oamenii astia. Dar au o echipa foarte buna de Vajthat, de care ai auzit, sigur, nu spun mai multe.
Toata ziua aud cuvinte ca 'padre', 'esposa', 'familia', si habar n-am ce inseamna.
Am vazut aici un rau imens, ei zic ca e cel mai mare din lume, dar cred ca se lauda. Am urcat pe munti foarte inalti, la peste 6000 metri, nici nu mai puteam respira! Dar am vazut atatea creaturi magice! Cat as vrea sa vi le aduc, sa le studiati!
Si fii atent: nu au decat 2 anotimpuri: iarna si vara. Iarna ploua, ca la noi, mult, dar vara e mult soare. Oricum, nici iarna nu e frig.
Am facut si cumparaturi. Cred ca m-au cam pacalit, ca nu ii inteleg deloc. Fii atent: am luat un flaut fermecat de la ei. Pretul lui era de 10 maranos si 10 cuprinos. Le-am aratat ca eu nu aveam decat galeoni si stecli, si atunci mi-au cerut 2 galeoni si 16 stecli.
Dupa aia, am mai cumparat o pipa care sa aprinde singura, si care costa 4 maranos si 7 cuprinos, pe care am dat un galeon si 4 stecli. Eu nu inteleg 'arry, ce e cu monezile astea. Cum pot sa schimb monezile mele in monezile lor?Cu drag,
Hagrid"

I. Scrieti in ce tara se afla in prezent Hagrid
II. Scrieti cati cuprinos fac un steclu si cati cuprinos fac un maranosFatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica7.php:65 Stack trace: #0 {main} thrown in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica7.php on line 65