Warning: include(/home/harrypotter/coduri/header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica66.php on line 6

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/header.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica66.php on line 6

Dovedeste-ti inteligenta si castiga puncte


Vrei sa castigi puncte pentru casa ta? Iata un alt mod de a o face: problema jobenului, realizata de chochang

Vrei sa castigi 40 puncte pentru casa ta? Iata un alt mod de a o face: problema husei magice.

Aflat cu Ron in Hogsmeade pentru a cumpara niste carti pentru Studiul Incuiatilor, Harry a intra intr-un magazin in care a vazut o hisa magica pentru maturi.

Harry avea la el 3 galeoni, dar cand a intrebat cat costa, Harry si-a data seama ca nu ii ajung banii si pentru carti si pentru husa, iar la carti nu putea renunta intrucat erau neaparat necesare a doua zi la ore.

Asa ca a facut un calcul sa vada cat ii mai ramane dupa ce va cumpara cartile, si a vazut ca ii mai ramaneau cativa stecli.

A inceput sa intrebe pe prietenii lui daca vor sa ii imprumute si lui niste bani. Ron i-a imprumutat exact cati stecli ii ramaneau lui Harry dupa ce lua cartile, Neville il imprumuta de doua ori si jumatate cat Ron, dar tot nu era de ajuns.

Harry, disperat a iesit afara si a intrbat-o pe Pansy daca poate sa ii imprumute niste bani pentru a-si putea cumpara cartile si husa magica. Pansy i-a pus insa conditia sa ii returneze in aceeasi zi banii, daca nu, pentru fiecare zi de intarziere sa ii dea mai mult cu 50% fata de datoria totala pana in acel moment.

Neavand de ales, Harry a acceptat exact atat cat a luat de la Neville, si astfel a putut sa-si cumpere si husa si cartile. Fiind, insa, atat de bucuros de husa magica, si prins cu temele pentru Studiul Incuiatilor, a uitat de Pansy, si si-a adus aminte de-abia dupa 2 zile, asa ca a trebuit sa ii plateasca lui Pansy mai mult decat imprumutase.

Cartile pe care Harry le-a cumparat sunt:

 • Ramses. Vol. I Fiul luminii, de la Editurile ALL
 • Dictionar de opere, de la Editura Litera International
 • Renasterea Italiana, de la Editurile ALL
 • Dictionarul Intelepciunii, de la Editura Litera International


 • Pentru a vedea cat au costat cartile intrati pe site-urile:
 • ALL, unde puteti gasi cartile in pagina principala a site-ului, respectiv in sectiunea Stiinte Umaniste
 • Litera, unde puteti gasi cartile in sectiunile Biblioteca pentru toti si respectiv Biblioteca Scolarului

  La transformarea din suma in lei in cea in dolari folositi cursul 1$ = 33000 lei. Calculele le rotunjiti la stecli si gaeoni, deci nu intrati in detalii de cnuti.

  I.  Scrieti in galeoni si stecli cat l-au costat pe Harry cele 4 carti si cat l-a costat husa magica
  II. Scrieti cat a trebuit Harry sa ii plateasca lui Pansy
  III. Scrieti daca considerati ca este corect felul in care l-a imprumutat Pansy  Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_query() in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica66.php:70 Stack trace: #0 {main} thrown in /home4/r60811spor/superok.ro/logica/logica66.php on line 70