Warning: include(/home/educatr/public_html/coduri/sesiune.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/vajthat/cm.php on line 3

Warning: include(): Failed opening '/home/educatr/public_html/coduri/sesiune.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/vajthat/cm.php on line 3
Biblioteca Harry Potter: Cupa Mondiala de Vajthat
Warning: include(/home/educatr/public_html/coduri/header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/vajthat/cm.php on line 22

Warning: include(): Failed opening '/home/educatr/public_html/coduri/header.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/vajthat/cm.php on line 22


Cupa Mondiala de Vajthat
pagina realizata dupa un material trimis de Dj_shoric



CUPA MONIDIALA LA VAJTHAT
Nici un stat din Marea Britanie, cu exceptia Irlandei, nu a izbutit sa se califice in finala:

 • Anglia 10 – 390 Romania (Transilvania)
 • Tara Galiilor a pierdut in fata Ugandei
 • Scotia a fost distrusa de Luxemburg
 • Semifinale: Irlanda a spulberat Peru

  Organizare: La Cupa Mondiala vin sute de mii de vrajitori si nu exista un loc destul de mare pentru a-i caza pe toti. A trebuit sa fie gasita o mlastina unde sa fie instalate cat mai multe mijloace de protectie anti-Incuiati.

  Repartizarea sosirilor:
 • cei cu bilete mai ieftine trebuie sa vina cu doua saptamani mai devreme;
 • un numar limitat folosesc transporturile Incuiatilor, insa nu pot sa le umple autobuzele si trenurile;
 • unii Apar, dar trebuie instalate locuri sigure unde sa apara, departe de Incuiati. Probabil folosesc o padure din apropiere in acest scop;
 • cei care nu vor sa Apara sau nu pot sa faca lucrul acesta folosesc Portalurile (obiecte care permit transportarea vrajitorilor dintr-un loc in altul, la o ora prestabilita – pot functiona si cu grupuri mari deodata, daca este nevoie). Sunt amplasate 2000 de Portaluri in locuri strategice, peste tot in Marea Britanie – cel mai apropiat de familia Weasley este in varful Dealului Stoatshead, care se afla in spatele satului Ottery St. Catchpole.

  Persoane intalnite langa Portal:
  Amos Diggory (lucreaza la „Departamentul de control si reglementare a creaturilor magice”) si fiul sau Cedric Diggory (capitanul si cautatorul echipei de Vajthat a Astropufilor)
 • Familia Lovegood e deja la Cupa Mondiala de o saptamana
 • Familia Fawcett nu a putut sa-si cumpere bilete

  Sosirea la Cupa Mondiala: ora 705 Responsabili cu sosirile: domnul Basil (purta un kilt si un poncho) si prietenul lui (care purta un costum de golf si cizme trei sferturi). Familia Weasley este cazata la primul camp, organizatorul campusului: domnul Roberts. Familia Diggory este cazata la al doilea camp, organizatorul campusului: domnul Payne.

  Cunostinte de-ale lui Harry
 • Seamus Finnigan, Dean Thomas, Oliver Baston, Ernie Macmillan, Cho Chang, Stan Shunpike Decoratiile corturilor irlandezilor:
 • corturile erau acoperite cu trifoi des, asa ca aratau ca niste dealuri mici si stranii care rasarisera din pamant. Decoratiile corturilor bulgarilor:
 • fiecare cort avea acelasi poster prins pe ele, un poster cu un chip foarte posomorat si cu sprancene mari si negre – fiind o poza cu Viktor Krum (cautatorul Bulgariei)

  Suveniruri: rozete luminoase (verzi pentru Irlanda, rosii pentru Bulgaria) care chitaiau numele jucatorilor, palarii ascutite decorate cu trifoi saltaret, esarfe bulgaresti ornate cu lei care scoteau ragete furioase, steaguri ale ambelor tari care cantau imnurile lor nationale in timp ce erau vanturate, machete reduse de maturi „Fulger” care puteau chiar sa si zboare, figurine pentru colectionari cu jucatori celebri care ti se plimbau prin palma tare mandri de ei, si omnioculare (un fel de binocluri care iti prezinta actiunea cadru cu cadru, sau poti sa vezi faza in reluare sau cu incetinitorul). Stadionul are o suta de mii de locuri. Scarile stadionului sunt capitonate cu un mov special.

  Sunt Vraji de Indepartare a Incuiatilor la fiecare centimetru. Locurile familiei Weasley: in Loja Superioara (in cel mai inalt loc al stadionului) Loja Superioara era formata din vreo 20 de scaune violet cu auriu care erau asezate pe 2 randuri, Harry si familia Weasley ocupand locurile din fata. Numele Ministrului Magiei din Bulgaria nu era bine stiut, posibil Oblansk sau Obalonsk.

  Vizavi de ei era o tabela gigantica pe care apareau diferite reclame: Albastrupur: O matura pentru toata familia – sigura, de incredere, si dotata cu alarma antihoti… Stergetot: multifunctional, indeparteaza orice fel de mizerie prin magie… Fara pete, fara griji!... Imbracaminte ingrijita Carpelli – Italia, Londra, Paris, Hogsmeade… Boabele de culori diferite ale lui Bertie Botts: un Risc cu fiecare inghititura! Alte persoane in Loja Superioara: Winky, Bary Crouch Jr., Ludo Bagman (comentatorul meciului), Cornelius Fudge, familia Reacredinta (Lucius, Narcissa si Draco).

  Comentariul finalei:
  - Doamnelor si domnilor, bine ati venit. Bun venit la finala celei de-a patru sute douazeci si doua Cupa Mondiala la Vajthat! (Pe tabela de marcaj scria acum BULGARIA: ZERO, IRLANDA: ZERO)
  - Si acum, intrand direct in subiect, dati-mi voie sa va prezint… Mascotele echipei Bulgariei! (Mascotele echipei Bulgariei sunt Ielele, care sunt cele mai frumoase femei vazute vreodata, doar ca nu sunt umane.)
  - Si acum, va rog frumos sa va ridicati baghetele pentru… Mascotele echipei nationale a Irlandei! (Mascotele echipei Irlandei sunt spiridusii, care purtau veste rosii, si fiecare dintre ei avea o lampa minuscula aurie sau verde.)
  - Si acum, doamnelor si domnilor, va rog sa intampinati calduros… Echipa nationala de Vajthat a Bulgariei! Va prezint jucatorii pe rand… Dimitrov!
  - Ivanova!
  - Zograf! Levski! Vulkanov! Volkov! Siiiiiiiii… Krum! ( Viktor Krum era slab, brunet si palid, cu un nas mare si coroiat, iar sprancenele ii erau negre si dese. Semana cu o pasare de prada supradimensionala, fiind greu de crezut ca nu avea decat 18 ani.)
  - Si acum, va rog sa aplaudati… Echipa nationala de Vajthat a Irlandei! Vi-i prezint pe… Connoly! Ryan! Troy! Mullet! Moran! Quigley! Siiiiiiiii… Lynch! (Toti 7 aveau maturi Fulger)
  - Si iata, tocmai din Egipt, arbitrul de azi, renumitul presedinte al Asociatiei Internationale de Vajthat… Hassan Mostafa! (Hassan Mostafa, care era un vrajitor mic si slab, complet chel, dar cu o mustata ce l-ar face gelos pe Unchiul Vernon, cu roba aurie asortata cu stadionul, isi facu Aparitia pe teren. De sub mustata se putea observa un fluier de argint, intr-o mana ducea o lada mare de lemn iar in cealalta matura.)
  - Au PORNIIIIIT! Si mingea este la Mullet! Troy! Moran! Dimitrov! Inapoi la Mullet! Troy! Levski! Moran!
  - Troy inscrie! 10 – 0 pentru Irlanda! (In 10 minute Irlanda mai inscrise de 2 ori, fiind in frunte cu 30 – 0. Volkov si Vulkanov, prinzatorii bulgari, loveau cu manie baloanele ghiulea, trimitandu-le catre inaintasii irlandezi, obligandu-i sa nu mai poata aplica cele mai bune tactici. In sfarsit Ivanova reusi sa sparga randurile si sa inscrie primul gol al Bulgariei.)
  - Dimitrov! Levski! Dimitrov! Ivanova… Ah, pe onoarea mea! (Cei doi cautatori, Krum si Lynch, zburara in picaj printre inaintasi foarte repede, dar in ultima secunda Viktor Krum se intoarse brusc din drum. Lynch se lovi insa de sol cu o bufnitura atat de puternica incat rasuna in tot stadionul. Krum reusise sa-l pacaleasca pe Lynch folosind Fenta Wronski.)
  - Time out! Medicii vrajitori il vor examina pe Aidan Lynch! (Dupa alte 15 minute Irlanda era in frunte cu inca 10 goluri. Acum conduceau cu 130 – 10. Cand Mullet se avanta iar catre stalpii portii, strangand bine balonul sub brat, portarul bulgar, Zograf, zbura din poarta pentru a-i iesi in intampinare si a-l faulta.)
  - Iar Mostafa il sanctioneaza pe portarul bulgar pentru cotonogirea… vreau sa spun folosirea coatelor in exces! Si… Da, lovitura libera pentru Irlanda!
  - Ah, asa ceva nu se poate! sa-i dea cineva arbitrului cateva palme, sa-si revina!
  - Si daca nu ma insel, Mostafa incearca acum sa alunge mascotele echipei Bulgariei! Ah, iata ceva care nu s-a mai intamplat pana acum… Hm, s-ar putea sa se termine urat… (Prinzatorii bulgari, Volkov si Vulkanov, incepura sa se certe cu Mostafa, care, cand acestia refuzara sa se urce pe maturi, fluiera scurt de doua ori.)
  - Doua lovituri libere pentru Irlanda! Iar Volkov si Vulkanov ar fi bine sa se urce iar pe maturi… Da… Se urca… Troy ia balonul… (Dimitrov zbura direct catre Moran, care avea balonul, aproape dand-o jos de pe matura.)
  - Fault! Dimitrov o dezechilibreaza pe Moran, lovind-o intentionat! Si va urma o alta lovitura libera… Da, sigur, se aude si fluierul arbitrului!
  - Levski – Dimitrov – Moran – Troy – Mullet – Ivanova – Iar Moran – Moran inscrie! (Prinzatorul irlandez Quigley lovi cu toata puterea un balon – ghiulea catre Krum, care nu se feri destul de repede si primi lovitura direct in fata. Nasul lui Krum parea rupt, era sange peste tot, dar Hassan Mostafa nu observase acest lucru.)
  - Time out! Ah, cum vreti sa joace in halul asta, uitati-va la el… (Lynch tocmai cobora cu mare viteza – nu era Fenta Wronski – vazuse hotoaica cu adevarat. Krum insa era pe urmele lui, statea cot la cot cu Lynch. Amandoi se avantara iarasi spre pamant, Lynch lovi pamantul cu putere, iar Krum reusi sa prinda hotoaica. Tabela de marcaj arata imediat: Bulgaria 160 – 170 Irlanda.)
  - Irlanda a castigat! Krum prinde hotoaica… dar Irlanda castiga! Dumnezeule, nu cred ca s-a asteptat nimeni la asa ceva!
  - Si in timp ce echipa Irlandei va face turul de onoare al stadionului alaturi de mascotele lor, Cupa Mondiala la Vajthat este adusa in Loja Superioara!
  - Haideti, sa auzim niste aplauze si pentru invinsi… Felicitari pentru jocul Bulgariei!
  Warning: include(/home/educatr/public_html/coduri/footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/vajthat/cm.php on line 173

  Warning: include(): Failed opening '/home/educatr/public_html/coduri/footer.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/vajthat/cm.php on line 173