Warning: include(/home/harrypotter/coduri/sesiune.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/sah/sah02_6.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/sesiune.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/sah/sah02_6.php on line 2

Warning: include(/home/harrypotter/coduri/header_special.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/sah/sah02_6.php on line 4

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/header_special.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/sah/sah02_6.php on line 4
Pagina sahistului magician

Pagina sahistului magician


Probabil oricare dintre noi si-a dorit macar o data sa fie un mic magician, adica sa aiba puteri magice pe care cei din jur nu le au. Ce ne-am face insa daca chiar am deveni intr-o buna zi magicieni? Am fi capabili sa ne folosim in mod util puterile magice? Fiindca pentru a fi un magician priceput ai nevoie nu doar de puteri magice ci si de iscusinta de a folosi aceste puteri in folosul tau.

Aceasta pagina este dedicata tinerilor iubitori ai sahului si va propune sa rezolvati diverse probleme. Cum veti vedea in continuare, pentru a rezolva problemele veti fi inzestrati cu anumite puteri magice, totul e sa stiti cum sa le folositi.

Testul 2
Testul Harry Potter

Pentru problemele cuprinse in testul 2 (Testul Harry Potter) enuntul este acelasi: "Albul muta si da mat la prima mutare, dupa ce in prealabil si-a folosit puterea magica de a pune pe unul din campurile marcate cu rosu orice piesa alba doreste, cu exceptia regelui.".


Testul Harry Potter - Problema 6
Castigati 20 de puncte + litera P
Termen de rezolvare: 30.09.2004


Observatie: Nu aveti voie sa puneti o piesa pe un camp de unde deja ataca regele advers, deoarece in acest caz adversarul ar fi in sah si deci ar fi el la mutare.
Dupa ce v-ati folosit de aceasta putere magica de a pune pe un camp marcat cu rosu piesa pe care o doriti, trebuie sa dati mat la prima mutare, fie cu piesa pe care ati pus-o pe tabla, fie cu una din celelalte piese care deja erau pe tabla.

Testul Harry Potter va contine 11 probleme, corespunzatoare celor 11 litere ale numelui personajului vostru indragit. Rezolvand o problema veti primi 20 de puncte, dar si litera corespunzatoare problemei. In momentul in care cu literele acumulate puteti forma cuvantul HARRY, primiti un bonus suplimentar de 40 de puncte. La fel veti primi 50 de puncte cand veti putea forma cu literele acumulate cuvantul POTTER. Daca rezolvati toate cele 11 probleme ale testului, veti primi pe langa cele 2 bonusuri de 40 de puncte inca un bonus suplimentar de 50 de puncte. Deci in total puteti acumula 11 x 20 + 2 x 40 + 50 = 350 de puncte.

Cele 11 probleme vor fi publicate pe site la interval de 2-3 saptamani. Fiecare problema va avea un termen limita de rezolvare pe care nu aveti voie sa-l depasiti.

Rezolvarile problemelor se trimit la adresa harrypotter@as.ro.
Cand trimiteti rezolvarile indicati in subiectul mesajului "Sah - Testul Harry Potter - Problema ..." in functie de numarul problemei din test.

Rubrica realizata de maestrul FIDE Marius Ceteras, realizatorul site-ului www.romanianchess.org si al revistei electronice de sah Paralela 64. Autorul acestei pagini poate fi contactat la adresa email_ccsc@yahoo.com, dar nu trimiteti rezolvarile la aceasta adresa, ci la adresa indicata mai sus.



Warning: include(/home/harrypotter/coduri/footer_special.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/sah/sah02_6.php on line 63

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/footer_special.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/sah/sah02_6.php on line 63