Warning: include(/home/harrypotter/coduri/sesiune.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/istorie/carol2/carol2.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/sesiune.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/istorie/carol2/carol2.php on line 2
Carol al II lea
Warning: include(/home/harrypotter/coduri/header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/istorie/carol2/carol2.php on line 10

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/header.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/istorie/carol2/carol2.php on line 10

Carol al II lea
pagina realizata dupa un material trimis de AlexutaDupa parerea multora, regele Carol al II-lea a fost reprezentantul toturor relelor pe pamant. Rand pe rand a fost denumit: afemeiat, imoral, corupt, tradator de tara, hot din avutul statului, criminal. Si totusi, dupa Revolutia din 1989, au aparut carti obiective, care redau imaginea adevarata a monarhului defaimat. Carol al II-lea a facut eforturi inteligente pentru redresarea economiei nationale, si in acel timp, Romania intregita era una dintre cele mai prospere tari, leul romanesc situandu-se la cote de paritate cu marile monede ale lumii.

Carol al II-lea a fost primul “pui de Aquila neagra” nascut in Romania, la castelul Peles. Nascut la 3 octombrie 1893, a fost botezat pe 17 octombrie, la Manastirea Sinaia.

Mama sa il descria astfel: “copil frumos, cu bucle blonde”. “Carol a fost un prunc superb, sanatos, voinic si nemaipomenit de dragalas.”

Vlastarul Carol era inteligent si sarguincios. Din adolescenta era pasionat de lectura, filatelie si botanica, dar si de instructia militara si uniformele inzorzonate.

In 1913, urma Academia militara de la Potsdam - Germania. Dupa ani, Carol se pare ca a decorat incaperile de la Cotroceni dupa propriul gust. “Pe cat se pare, a jupuit toate tapetele de pe pereti si i-a varuit ca la casele taranesti. Si-a adus covoare romanesti, mobila romaneasca si soba romaneasca.”

Se spunea ca vlastarul regal Carol al II-lea – ca principe si mostenitor – nu avea dreptul la iubire. Fiecare gest al lui a fost exagerat. Dar din toate se poate intelege ca cele trei “amoruri” au fost doar trei casatorii legale.

Prima casatorie a fost secreta, cu o romanca, Ioana (Zizi) Lambrino. Regele Ferdinand si regina Maria au cerut desfacerea casatoriei. Desi ea a durat doar zece zile, printul Carol a continuat sa o iubeasca pe Zizi. Ea a ramas insarcinata, si a nascut un baiat, Carol Mircea.

A doua casatorie a fost aranjata de casele regale, avand loc la Atena. Aleasa era Elena, printesa a Greciei, fiica regelui Constantin. La sapte luni, aceasta a nascut un baiat, printul Mihai. Intre Carol si Elena a intervenit o anumita raceala, mai ales ca printul o cunoaste in 1922 de Elena Magda Lupescu, o femeie roscata, cu ochii verzi, fiica de evreu crestinat. Carol parasea o Elena regala, pentru o Elena frivola, din popor. Izbucnind un scandal, amanta Lupescu a parasit tara, Carol plecand dupa ea, anuntand ca renunta la obligatiile de principe mostenitor.

A treia casatorie a fost chiar cu Elena Magda Lupescu, la 28 de ani dupa ce s-au cunoscut, in 1949 in vila lor din Estoril – Portugalia.

Carol se stinge din viata in 1953, la 59 de ani. Marea lui dragoste, Elena Magda devine Elena de Hohenzollern. Ex-regele Carol a fost inmormantat la Manastirea Sao Vivente, din Portugalia. Osemintele regelui Carol si ale Elenei au fost repatriate ducandu-si somnul de veci la Manastirea Curtea de Arges.

Si in sfarsit, se spune ca regele Carol al II-lea a plecat din Romania, in 1940, cu Magda Lupescu, cu un tren special in care se aflau 40 de cufere si 67 geamantane, doua automobile luxoase, o superba colectie de bijuterii si tablouri pretioase de Rembrandt, Tizian, Rubens sau El Greco. Si totusi, Carol al II-lea chiar si-a jefuit tara de miliarde de lei, el care o iubise pana la contopire? Sau dusmanii lui au nascocit povestea cu averea fabuloasa pentru a-l defaima de tot in fata istoriei?


Warning: include(/home/harrypotter/coduri/footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/istorie/carol2/carol2.php on line 49

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/footer.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/istorie/carol2/carol2.php on line 49