Warning: include(/home/harrypotter/coduri/sesiune.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/geogra/londra/londra.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/sesiune.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/geogra/londra/londra.php on line 2
Londra, capitala Marii Britanii
Warning: include(/home/harrypotter/coduri/header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/geogra/londra/londra.php on line 10

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/header.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/geogra/londra/londra.php on line 10

Londra, capitala Marii Britanii


Londra, orasul coroanei
La origine Londra, capitala Marii Britanii, a fost o asezare celta, pe care romanii au transformat-o in capitala provinciei Britannia.

Primul sau nume atestat a fost Londinium, fiind actualmente asezat la capatul estuarului Tamisa la gura de iesire catre Marea Nordului. Impreuna cu cele 32 de suburbii ale sale, care inconjoara vechea "vatra" a orasului, Londra se intinde pe o suprafata de 1579 de km2.

In alta parte a Londrei s-a deschis celebrul British Museum, comparat de unii cu Muzeul Luvru din Paris pentru importanta colectiilor lui, atat in numar cat si in calitate.

Orasul Londra a suferit numeroase bombardamente in timpul celui de-al doilea razboi mondial, multe obiective istorice fiind atinse sau chiar distruse in acele vremuri.

El a fost apoi reconstruit, intarindu-si importanta in calitate de centru comercial si financiar.Obiective turistice
St.Paul`s Cathedral este considerata o capodopera arhitecturala fiind inspirata din mai multe stiluri straine, locul unde s-au desfasurat ocazii speciale precum casatoria Printesei Diana si a Printului de Wales.

In spatele portilor si a turnurilor putem simti pretutindeni povestirile despre regi si printese, prizonieri si tradatori, executii si ceremonii regale.

Buckingham Palace situat in centrul orasului este intotdeauna un loc placut pentru a incepe vizitarea Londrei putand ajunge foarte usor catre Piata Trafalgar, Galeria Nationala si Royal Mews.

Orasul este legat prin Fleet St. si High Holborn de Westminster, si London Bridge asigura accesul catre sudul Londrei pe partea sudica a riului Tamisa.

De la nord si est dincolo de perimetrul vechilor ziduri romane si medievale se afla capatul estic.

Zona estica a orasului, a suferiti cele mai mari distrugeri la bombardamente, dar in perioada postbelica si-a castigat un renume pentru depozitele sale, activitatile de vinzare cu ridicata a hainelor, productia de mobila si instrumente de precizie.

Aspectul fizic al Londrei contemporane este rezultatul complexelor evenimente istorice si al dezvoltarii fortelor. Fortul Londinium, fondat de romani la mijlocul secolului I era noastra si centrul administrativ stabilit la Westminster 1000 ani mai tirziu au reprezentat nucleul dezvoltarii ulterioare al vechii Londre.

Renumitul Big Ben, poate cel mai faimos turn cu ceas din lume, domina imperial malurile Tamisei, atragand in fiecare an milioane de turisti, precizia sa fiind deja proverbiala.Londra, capitala Marii Britanii
Londra este centrul guvernamental al Marii Britanii. Casa Parlamentului - Camera Comunelor(camera inferioara) si Camera Lorzilor, se afla in zona Westminster.

Downing Street, poate cea mai cunoscuta strada din Londra, gazduieste casa Primului Ministru (poate va este cunoscuta imaginea usii care se deschide direct in strada, fara scari), la nr 10, Ministrul Finantelor locuind la numarul 11.

Membrii celor doua camere a parlamentului isi desfasoara activitatea in House of Parlament a carui celebru ceas Big Ben strajuieste portile.

Cea mai faimoasa ceremonie din Europa se desfasoara in fata Palatului Buckhingham evident din prisma numarului de turisti care sosesc la primele ore ale diminetii pentru a ocupa un loc cat mai bun de vizionare.


Warning: include(/home/harrypotter/coduri/footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/geogra/londra/londra.php on line 74

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/footer.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/geogra/londra/londra.php on line 74