Warning: include(/home/harrypotter/coduri/sesiune.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/diverse/viziune.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/sesiune.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/diverse/viziune.php on line 2
Biblioteca Terra: Cei care au schimbat viziunea lumii
Warning: include(/home/harrypotter/coduri/header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/diverse/viziune.php on line 11

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/header.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/diverse/viziune.php on line 11

Sectiunea Diverse - Cei care au schimbat viziunea lumii
pagina a fost realizata dupa un material trimis de AndreeaCristofer Columb
Exista in lume persoane care au schimbat viziuea intregi lumi. In 1492 Cristofer Columb debarca in Amerca crezand ca a ajuns in India.

Aceasta calatorie nu ar fi fost facut si poate si astazi credeam ca Pamantul este plat daca Cristofer Columb nu ar fi avut credinta in el.

Cu cativa ani inaite de a porni in calatorie a incercat sa obtina o sponsorizare din partea cuiva, dar nimeni nu vroia sa i-o dea si ii spuneau ca este nebun si ca va muri daca va pleca in aceasta calatorie pentru ca va ajunge la capatul lumii si va cade de pe pamant.

Totusi a obtinut sposorizarea, dar avea nevoie de un echipaj. Pe acesta l-a gasi si mai greu dar totusi l-a gasit, apoi in 1492 a ajuns in America, astfel schimband viziunea intregi lumi.


Galileo Galilei
Mai tarziu in jurul aului 1620 Galileo Galilei a incercat sa dovedeasca ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui.

Invatatii vremii au spus ca este nebun si preotii l-au considerat necreincios, dar mai tarziu cartile lui au fost publicate si toata lumea si-a dat seama ca era un geniu.

Astfel Galileo Galilei a schimbt viziunea intregi lumi.


Timisoara, decembrie 1989
Apoi, aici in Romania, in decembie 1989 un grup de studenti au iesit la Timisoara in strada. A doua zi la Cluj si la Bucuresti s-a inamplat acelas lucru.

Asa a pornit revlutia in Romania.Peste cateva zile presedintele a fost omorat si libertatea poporului a fost castigata. Astfel micul grup de studenti din Timisoara reusit sa schimbe viziunea intregi tari.


JK Rowling
Acum cativa ani in Marea Britanie aparea in librari volumul: Harry Potter si Piatre Filozofalade J.K.Rowling. Desi la inceput nici un editor nu a vrut sa-i publice carte Joanne s-a luptat pentru ea si pentru Harry Potter, si in sfarsit cartea ei a fost publicata.

Apoi s-a intamplat ceva magic: cartea ei a avut un sues umens, a ajuns sa fie cea mai citita carte pentru copiii. Atunci Joanne a mai scris o carte si apoi alta si alta pana cand aventurile personajului sau, Harry Potter au ajuns sa cuprinda cinci carti, in viitor speram ca mai multe.

Astfel J.K.Rowling a schimbat viziunea multor copii care i-au citit cartea.Si astazi exista oameni care sustin ca J.K.Rowling e nebuna si ca cartile ei le fac rau copiilor si ca ii indeamna spre ocultism, dar pentru ea nu conteaza, asa cum nu a contat nici pentru Cristofer Columb, Galileo Galilei sau pentru micul grupde studeti din Timisoara, nu conteaza pentru ca a reusit sa schimbe viziunea lumii.
Warning: include(/home/harrypotter/coduri/footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/diverse/viziune.php on line 69

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/footer.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/diverse/viziune.php on line 69