Warning: include(/home/harrypotter/coduri/sesiune.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/creaturi/creaturi.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/sesiune.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/creaturi/creaturi.php on line 2
Lumea lui Harry Potter: Despre creaturile magice ale lumii imaginate de Rowling
Warning: include(/home/harrypotter/coduri/header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/creaturi/creaturi.php on line 10

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/header.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/creaturi/creaturi.php on line 10

Despre creaturile magice ale lumii imaginate de RowlingAceasta sectiune va prezinta cateva informatii despre hipogrif, phoenix si unicorn, asa cum i-a vazut J.K.Rowling in cartea sa despre Creaturi Magice. A fost creata dupa un material trimis de Dj_shoric

Hipogriful
Hipogriful este originar din Europa, dar acum se gaseste in toata lumea. Are un cap de vultur urias si un corp de cal. Poate fi domesticit, dar lucrul acesta ar trebui facut doar de experti ( oare Hagrid stie acest lucru?). Contactul cu ochii trebuie mentinut cand ne apropiem de un hipogrif. Aplecarea in fata lui arata intentii bune. Daca hipogriful returneaza salutul, putem sa ne ducem mai aproape de el.

Hipogriful scormoneste pentru a manca insecte, dar manance de asemenea si pasari si mamifere mici. In timpul reproducerii hipogrifii construiesc cuiburi deasupra pamantului unde vor oua un singur ou mare si fragil, care o sa cloceasa in 24 ore. Hipogriful caruia i-au crescut penele este gata sa zboare nu mai tarziu de o saptamana, dar o sa dureze o chestiune de luni de-acum inainte pana o sa poata sa-si insoteasca parintii in calatorii lungi.

Phoenixul
Phoenixul este o magnifica pasare de culoare rosu-aprins, de marimea cat o lebada, cu o coada lunga aurie, cioc si gheare. Se reproduce in varfurile muntilor si a fost gasita pentru prima data in Egipt, India si China. Pasarea Phoenix traieste pana la o varsta imensa deoarece se poate regenera, arzand in flacari cand corpul ei incepe sa fie slabit si apoi renaste din propria cenusa, devenind din nou pui. Phoenixul este o creatura nobila despre care nu s-a auzit niciodata ca a omorat pe cineva si care mananca numai ierburi. Ea poate sa dispara si apoi sa reapara. Cantecul ei este magic: are reputatia de a spori curajul din inimile curate si sa atinga frica in inimile necurate. Lacrimile de Phoenix au puteri vindecatoare.

Unicornul
Unicornul este o frumoasa creatura care poate fi gasita prin padurile din Nordul Europei. Este un cal cu corn care ii creste cand este mai mare, de culoare alb pur, iar manjii sunt initial aurii si devin argintii abia cand ating maturitatea. Cornul unicornului, sangele si parul, au toate proprietati magice. In general permit contactul cu oamenii, dar mai mult le permit vrajitoarelor sa se apropie de ei decat vrajitorilor. Unicornul este iute de picior, de aceea este foarte dificil sa-l capturezi.


Sectiune ce are la baza un material trimis de Radu Radu


Basilisk - este un sarpe gigant, servitor al vrajitorului Voldemort . Daca te uiti direct in ochii lui poti fi omorat iar daca il vezi indirect, printr-o oglinda sau geam, privirea lui te pietrifica.

Boggarts - creaturi care se transforma in ceea ce tie iti este frica cel mai mult dar devin confuzi cand se confrunta cu mai mult de o persoana. De aceea nimeni nu stie cum arata aceste creaturi. Stau in locuri intunecoase si mici.

Goblin - creaturi care lucreaza si pazesc Gringotts, banca vrajitorilor. Ei au degete foarte lungi si picioarele foarte scurte.

Elfii de casa - creaturi mici si verzui cu ochi si urechi mari care traiesc si lucreaza ca sclavi pentru oameni. Desi pare ciudat, multi dintre ei se bucura de munca pe care o fac si refuza sa fie platiti. Ei pot fi eliberati numai daca stapanul le ofera ceva curat si frumos de imbracat. Multi dintre ei considera eliberarea ca pe o pedeapsa. La Hogwarts sunt peste o suta de elfi de casa.

Phoenix - o pasare foarte frumoasa cu pene rosii si galbene si cu o coada fantastica. De fiecare data cand mor, ele mor intr-o flacara si apoi renasc din propria cenusa. Lacrimile pasarii Pheonix au puteri de vindecare imediata.

Sfinx - creatura cu corp de leu, cap de femeie si cu o coada foarte lunga.

Unicorn - creaturi asemanatoare cu caii si au un corn in frunte. Unicornul se naste galben, iar la varsta de 2 ani isi schimba culoarea in argintiu. Cand sunt maturi, isi schimba din nou culoarea in alb.

Hippogriff - creaturi magice care sunt jumatate pasare si jumatate cal.


Sectiune ce are la baza un material trimis de Cezaramuresan


Fluidem - Va intrebati ce sunt creaturile acelea care in timpul probei a doua de la Turnirul vrajitoarilor il tot incurcau pe Harry .Va spun eu.Sunt niste Fluidemi.De fat ,profesorul Lupin le-a spus ceva despre ei la ora de Aparare contra magiei negre. Fluidemul,o creatura magica hidoasa despre care se stie ca locuieste in ape.Trage in apa pe oricine se apropie de locuinta lui.Are chipul unei cotoroante,cu un par lung si verde,pielea verde,colti verzi ascutiti si o gura cascata Este destul de periculos asa ca trebuie sa te feresti de el.Desi pare fioros nu e nevoie decat sa fi atent si la momentul potrivit sa ii tragi o lovitura in cap.Dar vei scapa de el doar pentru un moment….

Carpi - Carpul este un spirit de apa amfibian care isi trage victimele in apa si le omoara.Ei scot intestinele victimelor si le beau sangele.Se spune ca le place foarte mult ficatul de om.La maturitate carpii sunt de marimea unui copil de zece ani.Pielea sa e acoperita cu solzi si e galben-verzuie;are chip de maimuta si spatele unei broaste testoase;iar mainile ii sunt membranate pentru usurinta la inot.Cea mai distinctiva trasatura fizica a carpilor este adancitura ca de farfurie din varful capului,care trebuie sa contina mereu apa,in asa fel incat carpul sa isi pastreze pe uscat puterile.Cea mai buna metoda de a scapa de un carp e sa faci multe plecaciuni in fata sa .Acasta find o creatura neobisnuit de politicoasa va incepe si el sa faca plecaciuni astfel I se va varsa toata apa din cap si va fi obligat sa se intoarca in apa.
Warning: include(/home/harrypotter/coduri/footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/creaturi/creaturi.php on line 80

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/footer.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/creaturi/creaturi.php on line 80