Warning: include(/home/harrypotter/coduri/sesiune.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/biologie/curiozitati.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/sesiune.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/biologie/curiozitati.php on line 2
Curiozitati animale
Warning: include(/home/harrypotter/coduri/header.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/biologie/curiozitati.php on line 10

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/header.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/biologie/curiozitati.php on line 10

Curiozitati animale
de SorinaLupuMelcii marinii au un strat mai gros de sidef. Din acest motiv din cochiliile lor se fac nasturi si obiecte de podoaba.

Hidra are culoarea verde pentru ca in interiorul corpului sau se gasesc alge unicelulare, care ii dau aceasta culoare.

Scoica de margaritar traieste in Oceanul Indian si Oceanul Pacific. Ea produce perle in jurul unui corp strain ajuns intre valva si manta.

Femela scorpion isi apara puii abia iesiti din ou, carandu-i in spate. Pana la prima naparlire acestia au culoarea alba.

Pestii-buzati traiesc in marile nordice. Femelele lasa oualele in apa iar masculul le adaposteste in gura. Aici, ele se transforma in pestisori si ies din cand in cand sa se hraneasca, intorcandu-se apoi in gura tatalui lor. In acest timp masculul nu se hraneste.

Cameleonul este o soparla care traieste in Africa tropicala,Asia Mica. Isi foloseste coada pentru a se putea catara. Fiecare ochi al lui poate fi miscat in sensuri diferite. Limba lunga si lipicioasa il ajuta sa se hraneasca. Culoarea pielii se schimba potrivit mediul.

Sarpele cu clopotei traieste in America de nord. Cand sarpele misca coada, inelele ramase dupa naparlire se lovesc provocand un sunet, de unde si denumirea. Sarpele cu clopotei este unul dintre cei mai veninosi serpi.

Sarpele cu ochelari sau cobra traieste in sudul Asiei. El este foarte veninos. Pe partea dorsala a gatului are doua pete care seamana cu niste ochelari.

Liliacul-vampir traieste din Mexic pana in Paraguay. Se hraneste cu sangele unor animale. Ataca noaptea victimele, animalele si oamenii, provocandu-le rani. Actioneaza foarte repede, incat omul nici nu sesizeaza momentul muscturii. Incisivii si cnini ii permit sa faca o gaura mica in pielea viectimelor prin care ii suge sangele.

Echidna traieste in Australia, prin tufisuri. Are corpul acoperit de par, cu aspect de tepi. Capul se continua cu un bot lung, ca un tub. Deoarece are infatisarea unui arici si se hraneste cu furnici, echidna se mai numeste si "ariciul furnicilor".
Warning: include(/home/harrypotter/coduri/footer.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/biologie/curiozitati.php on line 53

Warning: include(): Failed opening '/home/harrypotter/coduri/footer.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r60811spor/superok.ro/biblioteca/biologie/curiozitati.php on line 53